NH90 van defensie is klaar voor transport intensive care patienten

Defensie voerde vorige week een testvlucht met een helikopter uit in de buurt van de campus Gasthuisberg. De bedoeling was om een geschikte landingsplaats te vinden voor eventuele transporten met covid-19 patiënten.

Gasthuisberg heeft een landingsplatform voor helikopters maar die is niet groot genoeg voor de toestellen van defensie. De transporten gebeuren met de NH90 Tactical Transport Helicopter (TTH) , een machine die niet onbekend is voor wie in de buurt van Schaffen woont.

De NH90 landde ook al op de strip van het militair ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek. Daar konden dokters, verpleegkundigen en logistieke medewerkers van de Medische Component de installatie van medische apparatuur en stretchers aan boord van het toestel oefenen en evalueren.

De helikopter heeft een zevenkoppige bemanning, waaronder vier aircrew van het 18 smaldeel NH90 TTH en drie flight surgeons van de Medische Component. Zij kunnen ingezet worden voor het transport van intensive en high care patiënten tussen de verschillende ziekenhuizen in ons land.

Geef een reactie