Gecoördineerde controleactie leverde alweer druggebruik achter het stuur op

Bij de politiezone Demerdal organiseren ze vrij frequent controles samen met de sociale inspectie. Op donderdag 29 oktober deden ze dat op drie verschillende locaties.

In Schoonaerde in Schaffen controleerden ze van 09.00 tot 10.30 uur. Een bestuurder van een tractor moest zijn voertuig daar achterlaten omdat hij niet over het correcte rijbewijs beschikte.
Drie bestuurders legden een positieve drugtest af en moesten hun rijbewijs meteen inleveren. Twee van hen waren uit Diest, de derde uit Bilzen.

De controle werd daarna verplaatst naar de Mannenberg in Scherpenheuvel-Zichem. Ook daar weer testte een 34-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem positief voor druggebruik. Drie wagens waren niet in orde met de technische controle. Eén van de voertuigen reed meteen naar het controlestation in Diest maar de bestuurder kreeg daar een rode kaart afgeleverd.

De derde controlepost werd op de Leuvensesteenweg in Diest opgezet. En ook daar was het prijs voor druggebruik. Deze keer testte een 43-jarige man uit Lubbeek positief. Ook hij mocht zijn inleveren. Verder werden enkele verkeersinbreuken vastgesteld maar er werd ook een 31-jarige man opgepakt die illegaal in het land verbleef. De sociale inspectie stelde 8 inbreuken vast.

Geef een reactie