Provinciedomeinen blijven open maar schrappen activiteiten

De vier Vlaams-Brabantse provinciedomeinen hebben, op basis van de nieuwe coronamaatregelen, hun werking aangepast. Ze blijven open voor de nog toegelaten vormen van recreatie, zoals wandelen met het gezin. Alle georganiseerde activiteiten werden geannuleerd.

Volgens gedeputeerde voor de Provinciedomeinen Ann Schevenels zorgen de verstrengde federale en Vlaamse richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan ervoor dat men ook in de provinciedomeinen maatregelen moet nemen. Dit in het belang van de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en medewerkers. Het goede nieuws is volgens de gedeputeerde dat mensen zich nog steeds mogen ontspannen, weliswaar binnen de restricties.
Alle georganiseerde activiteiten moeten wel stopgezet worden.

Bezoekers moeten zich uiteraard houden aan de maatregelen. Er mogen geen samenscholingen, zijn, ontspannen doe je in de eigen bubbel en je moet afstand houden.

Overzicht van de geannuleerde activiteiten:

• In de Halve Maan in Diest werden alle natuuractiviteiten, de Halloweenwandeling van 30/10 en het bezoek aan de windmolen geannuleerd.

• In Het Vinne in Zoutleeuw werden de winteravonden en themawandeling geannuleerd. De tentoonstelling ‘Elk einde is een nieuw begin’ wordt uitgesteld.

• In het domein van Huizingen worden de herfstwandelingen en de activiteiten met de huifkar van 4/11 en de hoefsmid van 18/11 geannuleerd.

Ook een aantal provinciale toeristische activiteiten worden stopgezet. Dat geldt voor de populaire Wandelzondagen en de activiteiten van Mysterieuze Bossen.

De belevingscentra ’14-’18 in Tildonk en het Sven Nys Cycling Center in Baal sluiten hun deuren. Het kamp van de Sven Nys Academy in de herfstvakantie gaat wel door.

Geef een reactie