Diest | Schepen Rick Brans bevestigt locatie van nieuwe zwembad op Warandesite

Er is meer duidelijkheid over de inplanting van het nieuwe zwembad in Diest. Schepen van Sport Rick Brans liet maandagavond tijdens de gemeenteraad vallen dat het bad op de site van de Warande  komt. Dat had schepen Brans eerder al in een aantal persartikel als optie genoemd. Door het nu ook openlijk te bevestigen in de gemeenteraad lijkt de beslissing genomen.

Waar het zwembad exact zal komen, moet nog bepaald worden maar er zijn geen honderd opties natuurlijk. “We willen absoluut de openheid van de Warande bewaren”, zegt schepen Brans. “Een studie van onze technische begeleider zal de meest geschikte locatie moeten bepalen.”

Als we over die woorden nadenken lijkt de meest waarschijnlijke optie dat het zwembad gebouwd wordt op de plaats waar momenteel de bezoekerstribune van het voetbalstadion staat. Dat is een piste die al een tijdje de ronde doet. Het belangrijkste alternatief op de Warande zou een deel van de trainingsvelden zijn die tussen het voetbalstadion en de tennisterreinen liggen. Dat zou echter een aanslag zijn op het open karakter van de site en dat is wat Rick Brans niet wil.

Louter feitelijk is die optie ook perfect te verdedigen. De wedstrijden van KFC Diest worden, in normale tijden, bijgewoond door maximaal een paar honderd toeschouwers. De club probeert al jaren om een plaats te veroveren in de nationale afdelingen. Dat is dit jaar opnieuw gelukt. Financieel blijft het een stevige uitdaging voor de voetbalvereniging en het is maar de vraag hoe diep covid-19 inhakt in het budget van de club. Maar het is ook in de lagere nationale afdelingen perfect mogelijk om de thuissupporters en bezoekende supporters een plaats te geven in de hoofdtribune. 

Een nieuw zwembad zal echter nooit de volle breedte van een voetbalveld krijgen. Visueel wordt dat dus een uitdaging. Er is echter nog een alternatief. De parking achter het huidige zwembad zou ook een optie kunnen zijn. Die oplossing heeft het voordeel dat het Warandestadion niet geamputeerd wordt.

Het is het stadsbestuur alleszins menens met voortgang voor de bouw van het nieuwe zwembad. Het contract met Veolia voor het beheer en onderhoud van de technische installaties in het huidige zwembad werd sIechts voor twee jaar verlengd. In principe worden dergelijke contracten voor een veel langere periode afgesloten.

Geef een reactie