Fototentoonstelling over natuur in en om het meer van Het Vinne

In provinciedomein Het Vinne is er het voorbije jaar heel wat werk verzet. Het meer werd drooggelegd om het organisch materiaal dat naar de bodem was gezakt, weg te nemen. Het water was te voedselrijk geworden waardoor er minder plant- en diersoorten in en rond het meer te vinden waren. Volgens gedeputeerde voor de provinciedomeinen  Ann Schevenels zijn die werken goed opgeschoten. De laatste percelen worden momenteel afgeplagd. Als alles goed gaat is de bodem van het meer binnen een zestal weken klaar. Het meer kan dan geleidelijk terug vol water lopen en de vogels en waterplanten komen dan terug.

Tot dan kan men in de schuur van de Vinnehoeve een fototentoonstelling over de natuur in en rond het meer bezoeken. De foto’s getuigen van een uniek landschap dat bruist van leven: de insecten in de poel, de uilen en spechten in de boomgaarden, de watervogels, de unieke vergezichten vanuit de uitkijktoren en vogelkijkhut. Deze foto’s werden gemaakt door vrijwilligers van Het Vinne.

De fototentoonstelling ‘Elk einde is een nieuw begin’ over de natuur in het provinciedomein loopt van 31 oktober tot en met 20 december in de Schuur van Het Vinne in Zoutleeuw.

De tentoonstelling is elke dag open van 13 tot 16 uur. Je kan gratis binnen.

Uiteraard moeten bezoekers de coronaregels volgen. Je mag  enkel binnen per gezinsbubbel, boven 12 jaar is een mondmasker dragen verplicht en handen moeten ontsmet worden met alcoholgel.

Geef een reactie