Burgemeesters Brusselse rand willen strengere maatregelen voor ganse provincie

De 19 burgemeesters uit de Brusselse rand willen dat gouverneur Spooren in de ganse provincie strengere maatregelen neemt tegen de verspreiding van covid-19. Opvallend is dat ze een sluiting vragen van de sport-, cultuur- en jeugdcentra en een afgelasting van alle evenementen tot 11 november. Alles wat indoor in de infrastructuur van de gemeente gebeurt, moet ook stoppen tot die datum. Tijdens het overleg, waar de kabinetschef van gouverneur Spooren aanwezig was, werd ook de gelijkschakeling van de nachtklok met Brussel en Wallonië gevraagd. Die gaat daar om 22 uur al in en ze duurt tot 6 uur ‘s ochtends. In Vlaanderen is dat van 24 uur tot 5 uur.

Indien de gouverneur niet ingaat op de vraag om dat voor de ganse provincie te doen, willen de 19 dat minstens per arrondissement afspreken. Dinsdagochtend is er een overleg tussen de burgemeesters uit de Brusselse rand met de gouverneur. Dinsdagavond komt de Vlaamse regering nog bijeen. Allicht volgt een verstrenging van de maatregelen.

Geef een reactie