Scouts besmet in Linden – noodtestcentrum ingericht in Lubbeek

In het oude klooster van Lubbeek werd vandaag een noodtestcentrum voor covid-19 ingericht. Bij de scouts en gidsen van Sint-Kwinten Linden zijn zeven leden besmet. Vorige week namen zij deel aan een soort vormingsweek en dat werd vorige vrijdag afgesloten met een feestje. Alle deelnemers aan de vormingsweek en aan het feestje moeten nu getest worden. Het gaat om een zeventigtal leden van de jeugdbeweging. Zij moeten ook in quarantaine blijven.

Burgemeester Theo Francken meldde het nieuws via Twitter.

Er is een uitbraak bij scouts en gidsen Vlaanderen Sint-Kwinten Linden. 7 besmet, 70-tal scouts moet getest worden. We hebben noodtestcentrum opgericht ih oude klooster te Lubbeek. Dank aan zusters, dokters en @UZLeuven voor samenwerking.

Nu duimen voor goede afloop. 👍 pic.twitter.com/t4VlrPGSD4— Theo Francken MP (@FranckenTheo) October 16, 2020

Geef een reactie