53 leerlingen en 9 leerkrachten in quarantaine in Kamsa Aarschot

Twee leerling testen positief.

In het Atheneum Kamsa in Aarschot testte vorige week woensdag een leerling positief op het Coronavirus. De leerling bleef meteen thuis. Contacttracing leidde ertoe dat vijf klassen preventief in quarantaine gingen. Het gaat dan over zowel de leerlingen als de leerkrachten. Zij worden allemaal getest en kunnen na een negatieve test maandag weer naar school.

Twee besmette leerlingen

Vorige week woensdag meldde een leerling aan de school dat hij besmet was met het Coronavirus. De besmetting was opgelopen buiten de school. Een medeleerling bleef vanaf donderdag preventief in quarantaine en liet zich testen. Omdat bleek dat ook deze leerling positief testte spreekt men van een clusterbesmetting en moeten 53 leerlingen en 9 leerkrachten in quarantaine.

Vervolg van de procedure

Beide besmette leerlingen hadden samen les en sportles gevolgd met andere klassen. Daarom worden de leerlingen van alle betrokken klassen in quarantaine gehouden. Ze kregen een brief van het CLB met de vraag zich te laten testen. De betrokken leerlingen en leerkrachten wachten nu hun testresultaat af.

Omdat de besmette leerlingen al sinds vorige week donderdag niet meer op school kwamen kan de quarantaine al maandag aflopen voor alle leerlingen en leerkrachten die een negatieve test kunnen voorleggen.

Geef een reactie