Nieuwe familierondleiding “Met handen en voelen” in Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk

Waarom zou je elk jaar een kleurrijk, metalen fietsplaatje aan je tweewieler hangen? Wat is een paternoster? Wat schrijf je op een postkaart? Stijfsel, wat doe je daar eigenlijk mee? En hoe ruikt Eau de cologne?

De oudere lezers weten het antwoord op deze vragen maar de jongere generatie krabt zich in de haren bij zoveel nostalgische herinneringen. Om de voeling met het verleden niet te verliezen organiseert het Belevingscentrum ’14-’18  in Tildonk de nieuwe familierondleiding “Met handen en voelen” ontdekken. Deze rondleiding  is een interactieve ontdekkingstocht op kindermaat. Een gids neemt lagereschoolkinderen, ouders en grootouders  aan de hand van oude spullen mee op tocht door het Belevingscentrum in Tildonk. Twee leeftijdsgenootjes van 100 jaar geleden zijn de rode draad door de rondleiding.

Wat vroeger alledaagse spullen waren, zijn in de ogen van de kinderen van vandaag vaak vreemd en ongekend. Maar ook rijk en arm was een eeuw geleden meer dan een wereld van verschil.

“Sinds twee jaar bieden we in het Belevingscentrum reeds belevingsrondleidingen aan voor volwassenen. Deze rondleidingen zijn een groot succes. We zijn dan ook verheugd dat we in de toekomst ook een belevingsrondleiding op maat van gezinnen hebben. Deze familierondleiding zal vanaf 25 oktober maandelijks op de familiezondag georganiseerd  worden. Het Belevingscentrum ’14-’18 wordt hierdoor dé perfecte plek voor een gezins-uitstap op zondag”.
Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme

Coronaproof

De rondleiding “Met handen en voelen” wordt met respect voor de geldende coronamaatregelen georganiseerd.

Tijdens de zomermaanden lagen de bezoekerscijfers van gezinnen gelijk aan de voorgaande jaren. Ook in het najaar blijven  heel wat mensen een bezoek aan het centrum brengen. De belevingsrondleidingen voor volwassenen ‘De geheimen van het Ursulinenklooster ontsluierd’ zijn reeds volzet tot het einde van het jaar. Door dit succes zal het centrum de rondleiding in 2021 hernemen.

Data 2020 “Met handen en voelen”:

  • Zondag 25 oktober om 14 uur
  • Zondag 29 november om 14 uur
  • Zondag 20 december om 14 uur

Praktisch:

  • Deze begeleide rondleiding is op maat van kinderen van 6 tot 12 jaar (en hun (groot)ouders).
  • Omwille van corona is er momenteel een beperking van maximum 1 volwassene per gezin.
  • Prijs: 5 euro per kind en 10 euro per volwassene
  • Inschrijven via grooteoorlog@vlaamsbrabant.be

Geef een reactie