Diest | Reveil zorgt voor ingetogen moment op 1 november

In meer dan 100 Vlaamse gemeenten wordt op 1 november tussen 17 en 18 uur Reveil georganiseerd. Dat is een combinatie van muziek, poëzie en lokale levensverhalen op de begraafplaats. Het uur is niet toevallig gekozen. De zon gaat op dat moment langzaam onder en de lichtjes op het kerkhof vallen extra op. Dit jaar vindt Reveil voor de eerste keer ook plaats in Diest.

Een ode aan vroeger

Reveil ontstond in 2012 in Deerlijk. Daar stierven kort na mekaar een paar jonge mensen. Een van hen was Robbie Van Eeckhout van de band Highway Jack. Collega-muzikant Pieter deknudt schreef een lied voor hem en hij wilde dat graag spelen op het kerkhof. De plaatselijke heemkring vertelde verhalen, de fanfare speelde een paar stille composities. Er kwamen ongeveer 300 mensen in stilte mee rouwen.

Reveil bleef groeien en onder meer Ozark Henry, Niels Destadsbader, Marble Sounds en Frank Vanderlinden zetten mee hun schouders onder het project.

Muziek en verhalen in Diest

Op de begraafplaats in Diest zullen de groep Passion4Strings en de leerlingen Woord van de Hagelandse Academie van Muziek en Woord (HAMW) voor een intiem en warm moment zorgen.

Schepen van cultuur en erfgoed, Geert Cluckers:
“In deze bizarre tijden zijn we vaak geconfronteerd geweest met afscheid nemen. Allerheiligen doet ons daar aan denken. Daarom willen we het gevoel van afscheid nemen dit jaar op een ingetogen manier warm omkaderen.”

Covid-19

Kom je naar Reveil? Draag dan zeker een mondmasker en respecteer de social distancing.

Meer info? www.reveil.org

Geef een reactie