Coronabomen op kerkhoven in alle deelgemeenten van Diest

Het stadsbestuur van Diest zal 7 bomen planten ter nagedachtenis van alle slachtoffers van covid-19. De stad wil op die manier alle mensen die het slachtoffer werden van het virus herdenken en de nabestaanden een hart onder de riem steken. Vrijdagmorgen werd het eerste exemplaar al in de grond gezet door burgemeester Christophe De Graef en de schepenen Rick Brans en Bart Stals.

Er werd gekozen voor een Amberboom, oorspronkelijk afkomstig uit het oosten van Noord-Amerika.

Na Diest komen er nog bomen op het kerkhof in Molenstede in de Dorpstraat, in Kaggevinne in de Bredestraat, in Schaffen op het kerkhof aan de Postbaan, op de hoek van de Vleugtstraat en de Violetstraat, in Webbekom op de Processieweg en in Deurne in de Kapelstraat. Alle bomen zullen voor Allerheiligen aangeplant zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.