Coronabomen op kerkhoven in alle deelgemeenten van Diest

Het stadsbestuur van Diest zal 7 bomen planten ter nagedachtenis van alle slachtoffers van covid-19. De stad wil op die manier alle mensen die het slachtoffer werden van het virus herdenken en de nabestaanden een hart onder de riem steken. Vrijdagmorgen werd het eerste exemplaar al in de grond gezet door burgemeester Christophe De Graef en de schepenen Rick Brans en Bart Stals.

Er werd gekozen voor een Amberboom, oorspronkelijk afkomstig uit het oosten van Noord-Amerika.

Na Diest komen er nog bomen op het kerkhof in Molenstede in de Dorpstraat, in Kaggevinne in de Bredestraat, in Schaffen op het kerkhof aan de Postbaan, op de hoek van de Vleugtstraat en de Violetstraat, in Webbekom op de Processieweg en in Deurne in de Kapelstraat. Alle bomen zullen voor Allerheiligen aangeplant zijn.

Geef een reactie