Kaarskensprocesie en Te Deum in Scherpenheuvel gaan dit jaar niet door

De kaarskensprocessie en de jaarmarkt die traditioneel op die dag plaats vindt, worden dit jaar afgelast. Ook het lof voor de processie en de viering erna, gaan niet door. Er is om 18 uur wel een eenvoudige bidprocessie met het genadebeeld en kaarsen in beperkte bezetting en in het teken van de coronacrisis. In principe stond de kaarskenprocessie op 8 november in de kalender.

Volgens burgemeester Manu Claes heeft het maar weinig zin om beide evenementen te laten plaats vinden. De beperking van 400 aanwezigen geldt nog steeds maar de kaarskensprocessie lokt ieder jaar een paar duizend bezoekers. De jaarmarkt alleen al heeft een honderdtal standhouders.

De beslissing is genomen na overleg met pastoor Van Hilst en de veiligheidscel.

Ook het Te Deum naar aanleiding van Koningsdag, dat gepland was op 15 november, zal niet doorgaan. De 11-novembervieringen worden beperkt tot een eucharistieviering in elke deelgemeente en een bloemenhulde aan het monument. De receptie na de viering gaat niet door.

Zoals we al eerder deden met andere activiteiten, grijpen we ook nu terug naar de foto’s van de Kaarskensprocessie uit 2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.