Drugs maar ook medicatie leiden naar intrekking rijbewijs

De activiteitenverslagen van de politie lezen tegenwoordig als een spannend stukje proza met af en toe een vleugje humor.

Op donderdag 24 september zag een bewoner van de Wijnstraat in Diest dat het raam van een leegstaande woning naast zijn huis werd open gebroken. De politie kwam ter plaatse maar het probleem loste uiteindelijk zichzelf op. Er was namelijk niks meer aanwezig in de woning en dus kon er ook niets gestolen worden.

Diezelfde dag moest een politieploeg hard in de remmen gaan omdat een bestuurster aan het kruispunt Tiensestraat met de Processieweg in Scherpenheuvel-Zichem een stopteken negeerde. Een stopteken negeren is nooit een goed idee maar al zeker niet als je je gordel niet om hebt. De 40-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem probeerde dat nog vlug te fiksen maar dat lukte niet. Verdere controle wees uit dat ze ook onder invloed was van drugs . Haar rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

De lokale politie heeft ook een hoop ervaring opgebouwd met druggebruik. In de Valleigang in Diest controleerden ze een groepje jongeren op weg naar school. Een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Halen testte positief op drugs. Zijn bromfiets werd afgesleept .

En dan was er nog een 47-jarige man uit Diest die in de Nicolas Welterstraat in Diest de controle over zijn stuur verloor en daarbij een boom en een geparkeerd voertuig raakte. De man was duidelijk niet in staat om met een wagen te rijden maar testte negatief op alcohol en drugs. Hij bleek onder invloed te zijn van de medicijnen. Na contact met het parket werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Een wetsdokter moet oordelen over zijn rijgeschiktheid 

Geef een reactie