Gemeenteraadsleden vervangen in Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem

Gemeenteraadslid voor Open VLD Raf Verheyden verhuist uit Aarschot en moet dus ontslag nemen als gemeenteraadslid. Zijn plaats wordt ingenomen door Martine Verlinden. Dat gebeurde op een bijzondere manier. De gemeenteraad van Aarschot vergadert momenteel digitaal en de vergaderingen worden gestreamd op Facebook. Op de Zoom was een leeg vakje voorzien voor Martine Verlinden. Nadat alle fracties de vervanging unaniem hadden goedgekeurd wandelde mevrouw Verlinden het scherm binnen en legde de eed af “op de manier die ze zelf verkoos”, zoals burgemeester Gwendolyn Rutten dat uitdrukte.

Raadslid voor CD&V Nele Pelgrims wilde weten of Martine Verlinden als onafhankelijk kandidaat zal zetelen of als lid van de fractie van Open VLD. Bij de verkiezingen had zij zich als onafhankelijk geprofileerd. Ze bevestigde dat ze aansluit bij Open VLD.

Anne-Sophie Weckx tijdelijk vervangen door zwangerschap

Ook in Scherpenheuvel-Zichem is er een personeelswissel. Raadslid Anne-Sophie Weckx is zwanger en zij wordt tijdelijk, voor de duur van haar zwangerschap, vervangen door Simone Simons. Ook hij legde vorige donderdag de eed af maar dat gebeurde tijdens een fysieke bijeenkomst van de gemeenteraad.

Geef een reactie