Dieven vernielen automaat van De Boerderijwinkel

Landbouwer Marc Derijk plaatste begin 2020 een automaat op het erf van zijn boerderij aan de Staatsbaan 99 in Assent-Bekkevoort. Klanten kunnen daar verse melk tanken die rechtstreeks van de koe in een koeltank loopt.

Naast melk verkoopt de landbouwer ook versgeteelde groenten en fruit en er staat een broodautomaat. Korte keten dus!

Vorige zaterdag rond 19 uur vertrok Marc Derijk met zijn partner op bezoek bij zijn schoonbroer in Lubbeek. Toen zij iets na middernacht terugkeerden zagen ze dat de automaat opengebroken was. Dieven hebben allicht met een tang de behuizing van de automaat open geplooid om de geldkassa te stelen. Het toestel is volledig vernield.

Gelukkig had de landbouwer die kassa nog leeg gemaakt voor zijn vertrek. Enkel de lade met het wisselgeld zat nog vol. “Daar kan toch snel een paar honderd euro in zitten”, zegt Marc Derijk. “Maar de schade aan de automaat is veel erger. Die loopt in de duizenden euro’s”. De automaat wordt nog deze week vervangen. Voorlopig beperkt de zaakvoerder zijn aanbod tot appelen, peren en aardbeien. De melkautomaat is gelukkig niet beschadigd. Je kan dus versgetapte koeienmelk blijven ophalen.

Een ploeg van de politiezone Hageland deed de vaststellingen. Wie iets zou opgemerkt hebben kan de politie contacteren via 013/350.350 of per mail naar pz.hageland@police.belgium.eu

Geef een reactie