Vreemde toestanden in een druk weekend voor politiezone Demerdal

Camera’s leggen vluchtmisdrijf vast

Camera’s aan glasbollen leveren soms extra resultaat op. Op vrijdag 18 september parkeerde een 70-jarige dame uit St-Katelijne-Waver haar auto op de parking aan het kerkhof in Scherpenheuvel-Zichem. Ze kwam twee uur later terug en zag dat er een stevige deuk in haar wagen zat. Er werd geen bericht achter gelaten en niemand had de feiten gezien.

Er hing echter een camera om het sluikstorten aan de glasbollen te controleren. Op de beelden was duidelijk te zien hoe een man in een bestelwagentje stapte dat voor de auto van de dame stond. Bij het achteruit rijden raakte hij de flank van wagen van de vrouw die onder de impact duidelijk heen en weer zwierde.

De bestuurder reed terug naar voor, stapte uit, keek om zich heen, inspecteerde zijn eigen wagen en reed dan weg. De beelden tonen echter duidelijk zijn nummerplaat. De politie vond hem niet thuis maar de wagen werd wel op een parking in de buurt aangetroffen. Die vertoonde schade die overeen kwam met het ongeval. Later ging de man zich zelf aanbieden bij de politie.

Fietser aangereden

Op zaterdag 19 september was er een aanrijding op de Herseltsebaan in Averbode. Een 75-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem wou de parking van de abdij oprijden, maar reed daarbij een 45-jarige man uit Diest aan op het fietspad . Die werd licht gekwetst.

Dronken man slaat politieman

Diezelfde dag om 19.30 uur moest de politie tussenkomen in de Elenstraat in Scherpenheuvel-Zichem. Twee dronken mannen maakten ruzie over een ook al dronken vrouw . Een politieman kreeg een slag in het gezicht waarna de 61-jarige man uit Aarschot de nacht in de cel mocht doorbrengen.

Bestuurder probeert vluchtmisdrijf te veinzen

Ook op zaterdag om 04.45 uur werd een ploeg van de politie Demerdal-DSZ opgeroepen voor een verkeersongeval met stoffelijke schade in de E. Vandeveldestraat in Diest. Een wagen had er een paaltje geramd en was tot stilstand gekomen op de rijbaan . De 20-jarige eigenaar van de wagen en een 18-jarige passagier , beiden uit Diest, waren aanwezig op de plaats van het incident.

Volgens de eigenaar zou een derde met de wagen hebben gereden. Die persoon zou echter gevlucht zijn. Een buurman die zich meldde identificeerde echter de eigenaar van de wagen als de bestuurder. De man had hem zelfs geld aangeboden om te helpen het paaltje onder zijn wagen uit te halen en te verzwijgen dat hij gereden had.  De bestuurder had geen geldig rijbewijs en was onder invloed van alcohol en drugs . Zijn wagen werd op last van het parket afgesleept.

Tachtigjarigen uit Meerhout botsen op Hoornblaas

Op zondag 20 september was er een ongeval aan de kruising van Hoornblaas met de Turnhoutsebaan. Een personenwagen bestuurd door een 89-jarige man uit Meerhout reed zonder te stoppen het kruispunt op. Een jeep, bestuurd door een 82-jarige man uit Meerhout, kon een aanrijding niet meer vermijden. Een inzittende van de personenwagen werd licht gekwetst.

Drugs en alcohol achter het stuur

Tijdens een nachtelijke verkeerscontrole op 20 september rond 01.00 uur in Schoonaerde in Diest werden 2 bestuurders onder invloed uit het verkeer gehaald. Een 50-jarige man uit Tessenderlo bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Een 38-jarige man uit Diest testte positief op drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Dronken man eist politie als taxi op

In de nacht van 20 op 21 september belde een dronken 63-jarige man uit Tessenderlo enkele keren naar de politie met de vraag om hem thuis te gaan afzetten. Hij wou geen beroep doen op een taxi maar eiste dat de politie dit zou doen. Omdat de man voor overlast bleef zorgen door bij omwonenden te gaan aanbellen werd hij voor ontnuchtering opgesloten in een politiecel.

Geef een reactie