Vreemde grimassen verraden druggebruik bij bestuurster koerierdienst

De politie van zone Demerdal organiseert regelmatig een gecoördineerde verkeersactie. Op dinsdag 15 september was er opnieuw zo’n controle in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst.

Van 09.00 tot 12.00 uur controleerden beide diensten voertuigen aan de Mannenberg in Scherpenheuvel-Zichem. Eén wagen was niet verzekerd en werd getakeld. Eén bromfiets bleek opgedreven. Enkele bestuurders kregen opmerkingen over hun ladingzekering en één voertuig was niet in orde met de keuring.

Van 13.00 tot 15.00 uur werd er gecontroleerd in de Omer Vanaudenhovelaan en in de Leuvensesteenweg in Diest. Zeven bestuurders werden geverbaliseerd wegens bellen aan het stuur, vijf anderen droegen geen gordel.
De Vlaamse Belastingsdienst inde in totaal 6406 euro aan achterstallige taksen bij 17 bestuurders.

Bestuurster van pakjesdienst onder invloed van drugs

In de marge van de controle zag een agente die het verkeer observeerde een bestuurster van een koerierdienst vreemde grimassen trekken. Wanneer de 33-jarige dame uit Bree even verder uit het verkeer werd gehaald, bleek zij onder invloed van drugs te rijden. Ze kon haar lichaam niet meer onder controle houden. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

One comment

Geef een reactie