Politiezone Aarschot werkt voortaan op afspraak

Het onthaal van de politiezone Aarschot is elke dag 24/24 uur geopend. Burgers kunnen er de hele dag terecht, maar toch ontstaat er op sommige momenten een bomvolle wachtzaal, terwijl er op andere momenten geen bezoekers zijn. Omdat onthaalmedewerkers ook nog andere taken hebben, is het op drukke momenten soms moeilijk om de bezoekers op een gepaste manier te ontvangen. Daarom startte de politiezone Aarschot vanaf 1 september met aangiftes op afspraak voor niet-dringende feiten. Eerder gebeurde dat ook al in de politiezone Demerdal DSZ.

Wachttijden verkorten

Volgens burgemeester Gwendolyn Rutten is de dienst onthaal een belangrijk onderdeel van de basispolitiezorg. “Het onthaal is het aanspreekpunt bij uitstek voor burgers die iets willen melden. De onthaalmedewerker voert tal van taken uit: mensen telefonisch te woord staan, attesten of administratieve politiedocumenten afleveren, klachten en aangiftes registreren, de radiocommunicatie verzorgen met de ploegen op het terrein en toezicht houden op de personen die in de cel opgesloten zijn.”

Door dit uitgebreide takenpakket ontstaan er nu soms wachtrijen aan het onthaal. Dat is niet meteen wat je wil in tijden van covid-19. Het afsprakensysteem voor niet-dringende aangiftes kan de wachttijden verkorten.”

Afspraak verhoogt kwaliteit van het onderhoud

Bij de ontwikkeling van het afsprakensysteem lieten ze zich bij de politiezone Aarschot inspireren door andere politiezones die al langer met een afsprakensysteem werken. Hoofdinspecteur Mario Alaerts: “We voorzien voldoende tijd voor elke afspraak, zodat de bezoeker in alle rust zijn verhaal kan doen. Bovendien krijgt de burger bij het maken van de afspraak informatie over welke documenten hij of zij moet meebrengen. De politiemedewerker komt ook goed voorbereid naar het gesprek, waardoor de kwaliteit van de informatieverstrekking stijgt. Wie voor de gevraagde dienstverlening eigenlijk niet bij de politie moet zijn, krijgt een telefoontje van ons. We verwijzen dan door naar de juiste instantie. Zo vermijden we onnodige verplaatsingen naar het politiekantoor.”

Hoe maak je een afspraak?

Via de website van politie Aarschot, kan je vanaf 1 september snel en eenvoudig een afspraak maken voor aangiftes en meldingen die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen. Je kiest het moment dat voor jou het beste past. Je kan niet enkel op weekdagen, maar ook tijdens het weekend en op feestdagen een afspraak maken tussen 8.30 en 20.30 uur.

Je kan ook telefonisch een afspraak maken via het nummer 016 55 02 02. Een medewerker helpt je graag verder tijdens de kantooruren.

Kom je naar het politiekantoor zonder afspraak? Dan maakt de onthaalmedewerker samen met jou een afspraak.

Politie 24/24 bereikbaar voor dringende hulp

Verkeer je in nood en heb je ter plaatse dringende politiehulp nodig? Dan is de politie uiteraard 24/24 bereikbaar via het nummer 101. Bovendien blijft het onthaal in het politiekantoor permanent open voor dringende aangiftes zoals verdwijningen. Van sommige misdrijven kan je ook online een aangifte doen via de website van politie Aarschot.

One comment

Geef een reactie