Diest | Bushaltes Leuvensepoort worden verplaatst naar C. Neyskenslaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt twee verhoogde bushaltes aan op de Commissaris Neyskenslaan (R26) in Diest, ter hoogte van de rotonde met de Leuvensestraat (N2) en de Leuvensesteenweg (N29).

Twee nieuwe, verhoogde bushaltes

Momenteel liggen er twee bushaltes op de ring rond Diest ter hoogte van de rotonde met de Leuvensestraat en de Leuvensesteenweg. Deze bushaltes worden verplaatst naar de Commissaris Neyskenslaan (R26). Daar worden de bushaltes, in beide rijrichtingen, vernieuwd en verhoogd aangelegd. Er komen nieuwe bushokjes, vuilnisbakken en fietsenstallingen. Die worden gefinancierd door de de stad Diest. Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt alle nieuwe infrastructuur ten laste.

De stad Diest zal bloembakken plaatsen op de huidige locaties van beide bushaltes. Die komen op het wegdek waar de letters BUS staan aangegeven.

Samen met het gemeentebestuur werd er ook beslist om maximaal een vijftal bomen op de Commissaris Neyskenslaan te verwijderen, in beide rijrichtingen. Zo kunnen de bushaltes volgens de wettelijke normen veilig worden geplaatst en aangelegd.

Uitvoering in augustus en september

De werken worden uitgevoerd tussen 20 augustus en 30 september. De planning van de werken kan echter veranderen. Door de coronamaatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te verkrijgen bij de centrale.

Commissaris Neyskenslaan open in beide rijrichtingen

De aannemer zal voor de plaatsing en de aanleg van de bushaltes grotendeels in de bermen van de weg werken. Hierdoor blijft de Commissaris Neyskenslaan tijdens de werken steeds open voor verkeer, in beide rijrichtingen. Er is wel verkeershinder mogelijk. Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Doorgang voor fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen zich steeds langs de Commissaris Neyskenslaan verplaatsen langs het voetpad. Dit wordt niet opgebroken voor de werken. Wegen en Verkeer vraagt fietsers wel om af te stappen van de fiets, ter hoogte van de werfzone, en verder met de fiets aan de hand het voetpad verder af te wandelen.

Anderhalve maand parkeerverbod

De parkeerplaatsen ter hoogte van de huisnummers 116 t.e.m. 140 zullen tijdens de werken niet gebruikt kunnen worden. De garages van de huizen, met een oprit vanop de Commissaris Neyskenslaan, zullen ook niet bereikbaar zijn met de wagen. Aan de overkant van de weg, in de rijrichting naar de rotonde, zal er ook een parkeerverbod gelden.

Geef een reactie