Antwerpse maatregelen raken ook onze regio

De maatregelen om covid-19 af te remmen in de provincie Antwerpen, hebben ook impact op de noordelijke kant van het Hageland. De grens met Antwerpen is vlakbij en een aantal toeristische trekpleisters lopen naadloos door naar het grondgebied Antwerpen.

In de brief die gouverneur Cathy Berx gisteren aan de burgemeester van de provincie stuurde, staat duidelijk dat je op publiek domein verplicht bent om een mondneusmasker te dragen. Enkel thuis en als je iets eet of drinkt, mag dat mondneusmasker uit.

CITAAT UIT DE BRIEF VAN DE GOUVERNEUR

In de provincie geldt een avondklok in die zin dat het openbaar sociaal leven stopt
tussen 23u30 en 6.00u. Iedereen moet thuis zijn tussen 23u30 en 6u, tenzij voor
noodzakelijke verplaatsingen (van en naar het werk, het ziekenhuis…). Cafés en
restaurants sluiten om 23u.

Mondneusmasker.
In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om
een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de
fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd. Deze verplichting
geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis)

Wie een langere wandeling of een fietstocht wil maken in de bossen van De Merode en kiest om dat in noordelijke richting te doen kan dus maar best zijn mondmasker bij hebben. Je bent al heel snel op het grondgebied van de gemeente Veerle en dat is provincie Antwerpen. Maar ook de bossen van Hertberg in Herselt en de adbij van Tongerlo zijn populaire fietsbestemmingen die niet al te ver weg zijn en ook die liggen in de provincie Antwerpen. Zij vallen ook onder de maatregelen van de gouverneur.

Ook vanuit Wolfsdonk, Langdorp en Aarschot, moet je goed opletten waar je naartoe fietst want ook daar is de provinciegrens vlakbij.

Wie al van plan mocht zijn om er een vroege of net een late uitstap van te maken past ook beter op. Antwerpen gaat vanaf 23.30 uur en tot 6 uur ‘s morgens volledig op slot.

Cathy Berx wil dat pakket aan bijkomende maatregelen vandaag nog laten ingaan. Ze wil echter zeker zijn dat de teksten juridisch goed afgetoetst worden.

Geef een reactie