Diest verplicht mondmaskers in kernwinkelgebied en gaat horeca strenger controleren

De veiligheidsraad schoof vanmiddag nogal wat mogelijkheden om maatregelen te nemen tegen covid-19 door naar het lokale niveau. In Diest hebben ze daar snel op ingespeeld. Het stadsbestuur neemt een reeks extra maatregelen. Die gaan in vanaf 25 juli.

In de zogenaamde kernwinkelstad worden mondmaskers verplicht. Dat betekent dat je in volgende straten altijd mond-neusbescherming moet dragen: Hasseltsestraat – Botermarkt – St-Jan Berchmansstraat – Grote Markt – Koning Albertstraat – Kaai – Leuvensestraat – Ketelstraat – Felix Moonsstraat – Scholenstraat – Schotelstraat.

Ook in alle openbare gebouwen en in de ontmoetingscentra ben je verplicht om een mondmasker te dragen. In de ontmoetingscentra mag het echter uit als je kan blijven zitten.

Federaal werd eerder vandaag beslist om de nachtwinkels te sluiten vanaf 22 uur. In Diest trekt het bestuur dat door naar alle algemene voedingswinkels en shops.

In alle horecazaken wordt de afstand tussen de tafels weer opgemeten. De uitbaters krijgen extra instructies over de veiligheidsmaatregelen. De politie zal strikter controleren en boetes uitschrijven als de regels niet gevolgd worden.

Geef een reactie