Kermissen in Scherpenheuvel en Schoonderbuken alsnog afgelast

De kermissen van Scherpenheuvel en Schoonderbuken gaan niet door. De veiligheidscel en het schepencollege hebben dat zonet beslist. De oorzaak is de sterk stijgende algemene trend van de besmettingscijfers van de laatste dagen.

Alle veiligheidsmaatregelen voorbereid

Een  week geleden werd  besloten om de kermissen van Scherpenheuvel en Schoonderbuken te laten doorgaan in de normale bezetting en  op de gewone plaatsen maar in een ingekorte versie van vier dagen nl. van 31 juli tot en met 3 augustus. Alle veiligheidsmaatregelen werden zorgvuldig voorbereid met de kermisuitbaters en de horeca. De kermis van Scherpenheuvel is één van de populairste en drukst bezochte kermissen van de regio en dat kan in de huidige omstandigheden voor problemen zorgen.

In de afgebakende kermiszones zou een veilige afstand verzekerd worden net als aan de kermisattracties zelf.  Er werden ook opgelegde in- en uitgangen en  een eenrichtingscirculatie voorzien. Er zou handgel ter beschikking gesteld worden en het aantal bezoekers zou permanent gemonitord worden door stewards zodat de toegang tot de  kermis op ieder ogenblik tijdelijk kon afgesloten worden indien dat voor de veiligheid nodig moest zijn. Bezoekers moesten ook een mondmasker dragen op de kermis.

Geen risico nemen bij stijgende besmettingscijfers

Burgemeester Manu Claes: “Wij hebben alles gedaan om de kermissen te laten plaats vinden. De sterk gestegen besmettingscijfers maken echter dat wij niet anders kunnen dan de kermissen af te gelasten. Wij weten niet hoe de toestand de komende dagen zal evolueren. De algemene verwachting is dat de cijfers nog verder zullen stijgen. Wij willen dan ook geen enkel risico nemen. Veiligheid en gezondheid gaan boven alles. Vooral voor de kermisuitbaters is dit slecht nieuws want zij worden het hardst getroffen.”.

Zaterdagmarkt gaat nog  wel door

Voor alle duidelijkheid: de zaterdagmarkten gaan verder door. Ook de markt van 1 augustus kan doorgaan nu er die dag geen kermis is.  Op de markten is een mondmasker verplicht voor elke bezoeker vanaf 12 jaar. Dit was voor het eerst het geval vorige zaterdag 18 juli. Er waren een 2.500-tal bezoekers. Zij hielden zich aan de veiligheidsmaatregelen en droegen ook allemaal hun mondmasker.

Geef een reactie