Heraanleg Provinciebaan Bekkevoort duurt een jaar

Vanaf 10 augustus is er ernstige verkeershinder voor wie de Provinciebaan en de Tiensesteenweg in Bekkevoort en Kortenaken wil nemen. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt daar het wegdek vanaf het op- en afrittencomplex van de E314 tot aan de grens met Glabbeek. De werken zijn opgesplitst in twee zones, zodat voorbereidende grondwerken en nutswerken (zoals het verplaatsen van leidingen van gas en elektriciteit) de wegenwerken een stuk voor zijn. Door de aannemer van Wegen en Verkeer kan er dan bijvoorbeeld al in de andere zone in de bermen gewerkt worden.

Tussen het op- en afrittencomplex van Bekkevoort aan de E314 en de gemeentegrens met Glabbeek wordt de rijweg vernieuwd en er komen gescheiden fietspaden. Het kruispunt van de Provinciebaan met de Halensebaan en de Klipgaardestraat tot aan de Eindestraat worden vernieuwd en veiliger gemaakt voor overstekende fietsers en voetgangers.

De werken op de Provinciebaan en Tiensesteenweg worden in twee zones uitgevoerd.

  • Zone 1: Kruispunt Klipgaardestraat en Halensebaan met de Provinciebaan/Tiensesteenweg (N29)
  • Zone 2: Provinciebaan tussen het op- en afrittencomplex Bekkevoort en kruispunt Klipgaardestraat/Halensebaan
Werken duren een jaar

Wegen en Verkeer volgt de timing van de werken van de nutsmaatschappijen en Aquafin. Dat wil zeggen dat er door de aannemer in verschillende zones tegelijkertijd gewerkt kan worden.

In de zone van het kruispunt Klipgaardestraat/Halensebaan tot aan de Eindestraat starten de voorbereidende werken op 10 augustus. De laatste fase, de plaatsing van een nieuwe toplaag, staat in het voorjaar van 2021 gepland.

In de zone van de Provinciebaan vanaf kruispunt Klipgaardestraat tot aan de op- en afrit Bekkevoort (E314) starten de voorbereidende werken ook in augustus 2020 om uiteindelijk te eindigen in de zomer van 2021 met de plaatsing van een nieuwe toplaag.

De werken zullen het rijcomfort van aan het op- en afrittencomplex met de E314 tot en met de gemeentegrens met Glabbeek aanzienlijk verbeteren en de geluidshinder voor omwonenden tussen Bekkevoort en Glabbeek sterk verminderen.

Geef een reactie