Via Arte: een extra streepje kunst op trage wegen in Aarschot

Het Hageland zet sterk in op natuurbeleving, met wandelen en fietsen als trekkers. Het wandelroutenetwerk De Merode werd de voorbije maanden helemaal opnieuw ingericht. Er werden 300 paaltjes en 2000 borden geplaatst op de knooppunten. Het netwerk werd uitgebreid met 170 kilometer wandelpaden en daarmee is dat netwerk nu meer dan 700 kilometer lang.

In Aarschot en de deelgemeenten geven ze een aantal trage wegen extra cachet. Dat doen ze met het project Via Arte. Vijf Aarschotse kunstenaars kozen een trage weg en ze maakten een werk rond de traagheid en onthaasting die de natuur ons laat ervaren. Die trage wegen vertellen vaak iets over de eigenheid van een dorp of streek. Sommige wegen dienden als een kortere verbinding, andere wegen waren functioneel voor landbouw, water- of spoorwegen

Van 15 juli tot 15 september zal je kunstwerken tegen komen langs de volgende trage wegen:

  • de Dievenvetweg (Gelrode): een kunstwerk van Berten Steenwegen
  • de Logtewindstraet (buurtweg 42): een kunstwerk van Chantal Smets
  • de Rivierenbergweg (buurtweg 59): een kunstwerk van David Van de Weyer
  • de Binnenweg (buurtweg 62): een kunstwerk van Marc Hendrickx
  • de Broekgatweg (buurtweg 60): een kunstwerk van Wilfried De Cock

Geef een reactie