Wandelnetwerk De merode is nu +700 km lang en alle infrastructuur is volledig vernieuwd

Vakantie in eigen land kan een stevige opportuniteit zijn voor het Hageland. De regio is een van de grootste en mooiste wandelgebieden van de Benelux. Het wandelnetwerk werd de vorige maanden nog sterk uitgebreid en de infrastructuur werd ook helemaal opnieuw op orde gezet.

Wandelnetwerk De Merode kreeg er 170 kilometer wandelwegen bij en het is nu meer dan 700 kilometer lang. Het ganse traject werd gescreend op fouten en opportuniteiten, de trajecten werden aangepast om alle toffe hoekjes, kantjes en bezienswaardigheden erin te leggen en de bewegwijzering is helemaal up-to-date. Er werden 300 palen en 2.000 borden geplaatst.

Het wandelnetwerk is opgebouwd volgens het principe van knooppunten. Elk kruispunt van 2 of meer wandelwegen krijgt een uniek nummer. Op de wandelkaart staan alle trajecten en de nummers van de knooppunten. De wandelaar stippelt zelf zijn wandeling uit en bepaalt de afstand aan de hand van de kilometeraanduiding op de kaart. Tijdens de wandeling volgt men de bewegwijzering van knooppunt naar knooppunt.

Nieuwe regenbestendige wandelkaarten

Al dat fraais is optekend in twee nieuwe wandelkaarten op regenbestendig papier. De nieuwe kaarten van het wandelnetwerk de Merode bevatten ook meer informatie dan vroeger. Men kan trajecten kiezen in functie van de ondergrond: verhard, onverhard of drassig. Ook bushaltes in de buurt van startpunten en kampeer- en camperplaatsen worden vermeld.

De kaartenbundel van het wandelnetwerk de Merode zijn vanaf half juli te koop in de boekhandels en toeristische infokantoren, via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties of via www.kempen.be/wandelnetwerken

De kaarten kosten 9,95 euro voor de twee exemplaren. vanaf 1 augustus krijg je er gratis een beleefbon bij van 10,00 euro.

Wie al dat gezeul met kaarten wil vermijden kan zijn traject ook opbouwen via de app http://www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelapp

Je kan het ganse wandelnetwerk digitaal opvragen op www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelrouteplanner

“Het gebied de Merode is een gedroomd wandeldecor. De vlakke Kempen lopen hier naadloos over in het heuvelachtige Hageland. De Grote Nete en de Demer rijgen dit gevarieerde landschap en de fotogenieke plaatjes aan elkaar. Tussen het groen en het bijzondere erfgoed wandelt men langs stemmige dorpjes, machtige kastelen en abdijen. De Merode staat dan ook niet voor niets al jaren op nummer één in de lijst van populairste wandelgebieden in Vlaanderen”.
Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme van Vlaams-Brabant.

Het wandelnetwerk strekt zich uit op het grondgebied van de gemeenten Aarschot, Diest, Laakdal Geel, Herselt, Hulshout, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo.

#schoonhagelandOne comment

  • Niet veel van de vernieuwing gemerkt hier in Scherpenheuvel… Misschien veel afval langs de wegen… Maar dat is een oude bekende hier …

Geef een reactie