Mondmaskers voortaan verplicht op kermissen en openbare markten in Diest

Het stadsbestuur van Diest verplicht bezoekers om voortaan een mondmasker te dragen op openbare markten en kermissen.

Mondmasker verplicht

Sinds zaterdag 11 juli is het dragen van mondmaskers in winkels, bioscopen, theater-, concert en conferentiezalen, gebedshuizen, musea en bibliotheken verplicht. Het stadsbestuur van Diest heeft nu besloten om deze maatregel ook door te trekken naar openbare markten en kermissen.

Zomerkermis

De traditionele zomerkermis in Diest wordt ingekort en vindt plaats van donderdag 16 juli tot en met dinsdag 21 juli. Om de kermis op een veilige manier te laten verlopen is de locatie gewijzigd naar de parking van Den Amer/Karteria Diest. De kermis is elke dag geopend van 14 tot 22 uur. De volgende veiligheidsmaatregelen zijn van kracht:

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht.
  • Er is 1 toegang. De toegang tot de kermiszone verloopt via de parking van Den Amer.
  • De kermiszone is een gesloten circuit met enkel richting.
  • De drukte in de kermiszone wordt permanent gemonitord. Bij teveel bezoekers is het mogelijk dat je even moet wachten aan de ingang.
  • Toiletten zijn beschikbaar in Karteria Diest.
Schaffen kermis

Van 18 tot en met 21 juli is er kermis in Schaffen. Op het Sint-Hubertusplein en de Pastorijstraat is de kermis elke dag geopend van 14 tot 22 uur. Ook hier zijn bovenstaande veiligheidsmaatregelen van kracht en is het dragen van een mondmasker verplicht.

Geef een reactie