Kermis Diest bouwt verder op ervaring wekelijkse markt

Het zag er lang naar uit dat de kermissen pas vanaf 1 augustus mogelijk zouden zijn maar die beslissing werd zeer recent tegen gedraaid. Vorige week sleutelden de forains in een aantal Vlaamse dorpen hun attracties weer in mekaar.

Dat kan binnenkort ook in Diest. Het stadsbestuur maakt een korte versie van de kermis mogelijk. Die staat van 16 tot en met 20 juli in de Kluisbergstraat. Dat is de straat waar op dit moment ook de wekelijkse markt wordt georganiseerd en die verloopt daar zonder veel problemen in veilige omstandigheden. Het bestuur bouwt verder op die ervaring en past de principes van de markt ook op de kermis toe. Het is op die site perfect mogelijk om eenrichtingsverkeer in te stellen. Je kan er ook voldoende attracties kwijt terwijl afstand houden er geen probleem is.

De straat kan zonder al te veel hinder verkeersvrij gemaakt worden en aan de in- en uitgangen is een grote parking. De ideale locatie dus.

Het is een slimme keuze van het bestuur om de ervaring die ze ter plaatse hebben opgebouwd te gebruiken voor de kermis. En voor de horeca lijkt dit ook een goede oplossing. Niet iedereen op de Markt is fan van de kermis. De attracties staan nu echter op een andere locatie waar geen horeca is. Er kan dus geen verplaatsing van omzet spelen. Bovendien is de Markt op wandelafstand. Een wandelingetje over de kermis gecombineerd met een rustig terrasje achteraf…de ideale combinatie lijkt in de maak!

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Ook dit zal voor- en tegenstanders hebben. Ik ben al blij dat ik weer smoutebollen kan eten en daarmee mijn dochter haar Nederlandse vriend jaloers kan maken 😀 😉 Oliebollen zijn er in Nederland enkel rond de jaarwisseling maar dat wist je vast wel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.