Uitbraak covid-19 gebeurde in WZC Armonea Voortberg Testelt

Uit de onlinetool van Sciensano bleek gisteren dat er zeven besmettingen met covid-19 gemeld werden in Scherpenheuvel-Zichem. De tool hanteert een referentieperiode van zeven dagen. Die begint tien dagen terug en eindigt vier dagen terug. Vandaag werden de data van de gemeenten niet aangepast. Het is ondertussen echter wel duidelijk waar de besmettingen zich voordoen. Er blijkt een uitbraak van het virus te zijn in het WZC Armonea Voortberg in Testelt.

Op ROB-TV meldt de woordvoerder van de rusthuizengroep zelfs dat er negen besmettingen zijn. Acht daarvan zouden oude besmettingen zijn maar van één geval is men niet zeker. Armonea neemt uiteraard geen risico’s en heeft de besmette mensen in een zogenaamde cohorte-afdeling geplaatst. Ze moeten daar veertien dagen blijven zonder dat er bezoek mogelijk is. In de andere afdelingen van het WZC is wel nog bezoek mogelijk.

De besmettingen in Testelt zorgen er wel voor dat Scherpenheuvel-Zichem een van de alarmdrempels overschrijdt voor covid-19. Dat betekent niet dat er meteen maatregelen mogelijk zijn. Daarvoor moeten nog twee andere parameters overschreden worden. De besmettingen moeten een aantal dagen na mekaar voorkomen en ze moeten ook een stijgende trend tonen. Als een van die twee bijkomende parameters ook wordt overschreden komt het Agentschap Zorg en gezondheid in actie.

Geef een reactie