Norbertijnen zetten averbode-ijs in de markt

Bier, brood, kaas, speculoos en peperkoek was er al onder het merk Averbode maar het echte succesproduct van de site rond de abdij ontbrak! Tot vandaag. De Norbertijnen hebben nu ook artisanaal gemaakt ijs en het smaakt verdorie lekker!

Het Averbode-ijs wordt gemaakt in Heide Atelier uit Schriek. Daar is een goede reden voor. De paters proberen om bij hun productie ook het sociale aspect te bewaren. Bij Heide Atelier werken vooral mensen met een niet aangeboren hersenafwijking en mensen met een spectrum-autisme storing. Zij kunnen vaak het hoge ritme van het reguliere bedrijfsleven niet aan en ze ze zijn relatief vlot inzetbaar in repetitieve jobs.

Het ijs van Averbode wordt volledig artisanaal gedraaid van rauwe melk en uitsluitend natuurlijke ingrediënten. In de toekomst zal die melk overigens door de abdijhoeve geleverd worden en dat is een pluspunt in het kader van korte keten.

De fruitsmaken bestaan voor 55% uit puur fruit, iets wat industrieel niet haalbaar is. Het ijs bevat geen smaakversterkers of kleurstoffen.

Je kan een Averbode-ijsje likken in de Lekdreef. Daar staat een ijsroomwagen van Heide Atelier. Ook op het binnenplein van Het Moment staat een foodtruck met Averbode-ijs. Het roomijs dat Het Moment op de kaart zet is voortaan uiteraard ook van het eigen merk. In de abdijwinkel kan je een tiental verschillende smaken kopen in dozen van 1 liter.

Geef een reactie