pop-upSpeeltuintjes in centrum aarschot

Aarschot besteedt in het zomerprogramma veel aandacht aan kinderen. De stad bouwt onder meer twee zomerspeeltuintjes op in het centrum van de stad. Die komen in de Bonenwijk en op de Grote Markt. Met de zomerspeeltuintjes wil de stad haar centrum aantrekkelijker maken voor gezinnen en de omliggende handels- en horecazaken een boost geven.

Het wordt trouwens gezellig op de Grote Markt en de Bonewijk waar er deze zomer meer ruimte is voor terrassen. De horecazaken mogen hun terrasoppervlakte namelijk uitbreiden. Zo kunnen ze mits de afstandsregels meer klanten een plaatsje op hun terras geven.

Volgens schepen van Jeugd Geert Schellens willen de kinderen in Aarschot en de deelgemeenten meer speelprikkels. Dat blijkt uit de bevraging die jeugdcentrum De Klinker uitvoerde in het kader van ‘kind- en jeugdvriendelijk Aarschot’. Kinderen missen speelruimte in de stad. De twee pop-up speeltuinen die tot 30 september blijven staan zijn daar een antwoord op.

Op de Bonewijk kunnen kinderen zich uitleven op de vogelnestschommel, klimmen op de klimtoren en vervolgens naar beneden glijden van de glijbaan. Ze kunnen in de zandbak spelen op de Bonewijk én de Grote Markt. Op de Grote Markt is er een hutje en een vlot.

De zomerspeeltuin op de Grote Markt opende op 3 juli om 12 uur. De aanwezige kinderen kregen een cadeautje. De speeltuin op de Bonewijk gaat open vanaf 21 juli. De speeltuinen zijn elke dag open. Enkel tijdens de wekelijkse markt op donderdag zijn de speeltuinen niet toegankelijk.

Geef een reactie