Picknicken tijdens de wandelingen van abt Marc Fierens

Covid-19 zorgt voor een creatieve boost in het belevingscentrum Het Moment in de abdij van Averbode. Abt Marc Fierens trekt al eens stevig geschoend de Merdodebossen in en zijn drie favoriete wandelingen zijn nu in een wandelbrochure uitgetekend.

De wandeling van 5 kilometer gaat naar de Weefberg. Vanuit Het Moment moet je gewoon de straat over steken en je zit meteen in de juiste richting. Je kan ook opteren voor een trektocht van 8 kilometer en dan passeer je bij de imponerende vennen die in de Merodebossen opengetrokken zijn. De derde wandeling is 12 kilometer lang en die brengt je naar de VVV-toren, dwars door het stiltegebied van Gerhagen.

Je hoeft overigens niet de ganse wandeling te tempeesten. Je kan er ook een picknicktrip van maken met een dito mand die gevuld is met abdijproducten. Er zijn twee versies. Picknickmand Merode kost 18 euro en voor de picknickmand Het Moment betaal je 22 euro.

Op de wandeltrajecten zijn QR-codes aangebracht. Die laten toe om je tocht interactief te beleven. Je krijgt extra informatie en je moet een aantal opdrachten doen. Het interactieve pakket kost 15 euro voor 4 personen en per extra persoon betaal je 1,5 euro.

De Norbertijnen van abdij Averbode stelden ook hun nieuwste Averbode product voor. Ambachtelijk ijs van rauwe melk gedraaid door Heide Atelier in Schriek.

Geef een reactie