Zwembad Aarschot klaar voor heropening

Vandaag gaf de Nationale Veiligheidsraad groen licht voor de heropening van de zwembaden op 1 juli. In Aarschot laten ze er geen gras over groeien. Het Stedelijk Zwembad in Aarschot gaat meteen de eerste dag al open en de vroegere openingsuren blijven gewoon gelden.

Blokken van 2 uur

Volgens burgemeester Gwendolyn Rutten is het team van het zwembad in Aarschot goed voorbereid. Het zwembad is vrij groot waardoor het makkelijker is om een veilige afstand te bewaren. Zwemmen kan in blokken van 2 uur. In ieder blok worden maximaal 50 zwemmers toegelaten. Het is dan ook slim om op voorhand te reserveren.

Het competitiebad wordt opgedeeld in 8 banen die rekening houden met de snelheid van de zwemmers. Ook hier is het aantal beperkt. De bedoeling is om enkel eenrichtingszwemmen te creëren.

Het instructiebad is permanent open maar de speeltuigen en de glijbanen zijn er verwijderd.

De meeste zwemclubs starten weer vanaf september. Het gaat hierbij vooral om de clubs die zwemlessen organiseren. Clubs die nu al starten, doen het nodige om de veiligheidsmaatregelen na te leven in samenspraak met de zwembadbeheerder. Zo stelt elke club een coronaverantwoordelijke aan.

Ron het zwembad zijn zones uitgetekend om je veilig te verplaatsen. Wie aankomt volgt de groene zone tot aan het zwembad. Om het zwembad te verlaten volg je de rode zone. Zwemkledij doe je best thuis aan betalen doe je contactloos.

Zwembad kreeg opknapbeurt

Tijdens de lockdown werd het zwembad opgeknapt en alle kleine gebreken werden weg gewerkt. Er wordt momenteel ook een systeem geplaatst om het meetwater te recuperen. Dat water vloeit terug in de circulatie van het zwembadwater. Dit levert een besparing van maar liefst 1.500 m³ per jaar op.

Je zwembeurt reserveren kan telefonisch op het nummer 016 56 11 25 of via mail aan zwembad@aarschot.be.

Geef een reactie