Van Mossel Automotive neemt Garage Govaerts over

Het Nederlandse autobedrijf Van Mossel Automotive Groep blijft sterk uitbreiden in België. Via haar Belgische dochter in Antwerpen neemt de groep de PSA merken over van Garage Govaerts in Diest en Halen. De Peugeot vestiging in Diest wordt uitgebreid waardoor de garage van Citroën in Halen deze zomer naar de vernieuwde showroom in Diest kan verhuizen. De werkplaatsactiviteiten zullen wel al onmiddellijk in Diest plaatsvinden.

Strategische aanvulling in België

De Van Mossel Automotive Groep is in 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler in Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met leasingactiviteiten. Begin 2019 nam Van Mossel de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx over. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin dit jaar kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst en de familie Serneels waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Begin vorige maand nam Van Mossel Garage Hens uit Lier over.

In totaal telt het bedrijf telt bijna 200 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT, ŠKODA, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, smart, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Mitsubishi en MG. Verder exploiteert zij meerdere used cars vestigingen en heeft zij een eigen keten van carrosseriebedrijven.

Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 83.000 voertuigen en behorend tot de top 5 van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease.

Met ruim 3.300 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa 2,5 miljard euro op jaarbasis.

Geef een reactie