Flashback | Op 14 juni 2018 kondigden de organisatoren van Lolands The Scabs aan als headliner

Het sociale leven kan voorzichtig weer wat opgebouwd worden maar veel events zijn er momenteel nog niet. Daarom kijken we bij Hola Hageland regelmatig eens terug naar wat er de voorbije jaren op deze dag gebeurde in de regio. .

Op 14 juni 2018 was dat wel heel speciaal. De organisatoren van Lolands kondigden op een persmoment in Bar Cesar aan dat ze The Scabs als headliner hadden geboekt. Niet op het programma van zaterdag maar op vrijdagavond. Het was een eeuwigheid geleden dat The Scabs nog eens in de stad zouden spelen waar hun carrière, toen nog als punkband, eigenlijk begon.

Guy Swinnen en Willy Willy waren persoonlijk aanwezig om wat extra duiding te geven bij de aankondiging. Het optreden zelf, in september 2018, werd een knaller. De wei stroomde vol en de sfeer was top. Weinig van de aanwezigen wisten op dat moment, dat Willy Lambregt toen al erg ziek was. De kanker was ver gevorderd en enkele maanden later, in februari 2019, zou Willy Willy ook overlijden aan de ziekte. Om hen nog even te gedenken geven we – na de foto’s van het persmoment – ook de hommage nog even mee die David Ronaldo en Joshua Vercammen uit de losse pols speelden in Stamineeke Webbekom.

Ondertussen blijft de hoop bestaan om Lolands in 2020 toch te laten doorgaan. Dat zal dan allicht met een aantal preventieve maatregelen gepaard gaan maar zolang de cijfers blijven aangeven dat het virus onder controle is, is er hoop.

Geef een reactie