Kleine GFT-containers erg populair bij Inwoners Leuvense deelgemeenten

Sinds begin 2020 kunnen inwoners van de Leuvense deelgemeenten hun groente-, fruit- en tuinafval ook in kleine containers van 40 liter aanbieden. Die kleine gft-container blijkt bijzonder populair. Op minder dan zes maanden tijd verdeelde de stad al 500 exemplaren. De kleine containers zijn vooral handig voor wie op een appartement woont, geen tuin heeft of alleen woont. 

Tot eind vorig jaar konden inwoners in de deelgemeenten hun gft-afval enkel aanbieden in containers van 120 en 240 liter. Voor wie klein woont, is een kleinere container van 40 liter echter een pak makkelijker. De kleine gft-container maakt het voor inwoners ook makkelijker om hun afval te sorteren.”

Inwoners van de deelgemeenten kunnen de gft-containers van 40 liter gratis ophalen bij de dienst stadsreiniging. Wie al een grote container heeft kan die ook omruilen voor een kleiner exemplaar. Op een container van 40 liter moet je een sticker van 20 euro plakken.

One comment

Geef een reactie