Inwoners Aarschot kunnen federaal mondmasker, filterstof en stadsmondmasker samen ophalen in apotheek

Terwijl overal in Vlaanderen politici druk in de weer waren om een dag sneller dan in de buurgemeenten een mondmasker in de postbus van de inwoners te droppen, leek het stadsbestuur van Aarschot zich van al die heisa niet veel aan te trekken. Iedere inwoner krijgt een consumptiebon van 10 euro en wie dat geld wil gebruiken om een mondmasker aan te schaffen is daar vrij in.

Tijdens de gelivestreamde gemeenteraad van vorige donderdag bleek dat de ploeg van Gwendolyn Rutten echter wel degelijk met mondmaskers aan de slag was gegaan. Het Aarschots stadsbestuur liet zich niet gek maken en kocht de voorbije weken in alle rust en kalmte 30.000 exemplaren mondmaskers aan. Die gaan ze vanaf volgende week verdelen. Ondertussen zijn ook de federale mondmaskers en de filterstof aangekomen. Al dat virusremmend materiaal kan nu in één pakket gebundeld worden.

Iedere inwoner van Aarschot krijgt dan een stadsmondmasker, een federaal mondmasker en de lappen filterstof die toelaten om twee filters op maat te snijden. Vorige zaterdag verzamelde de bestuursploeg met een aantal mensen van het stadspersoneel om al dat beschermend materiaal in zakjes te knutselen.

De verdeling ervan gebeurt niet met horden vrijwilligers die van huisnummer naar huisnummer sjokken maar via de apotheken. Dat is ook de manier waarop iedere Belg vanaf volgende maandag zijn of haar federaal mondmasker kan gaan ophalen.

Die ophaling gebeurt op basis van leeftijd waarbij de oudste leeftijdscategorieën eerst aan de beurt zijn. Let wel op, vanaf het moment dat jij je mondmasker mag ophalen, kan je dat ook tijdens alle volgende dagen doen. In principe moet je je e-ID tonen maar de apotheker mag ook afgaan op zijn kennis van de samenstelling van het gezin, iets wat dus alle deuren in principe open zet.

De regeling:

  • maandag 15 juni: 75 jaar en ouder (geboren in 1945 of eerder)
  • dinsdag 16 juni: 67 jaar en ouder (geboren in 1953 of eerder)
  • woensdag 17 juni: 60 jaar en ouder (geboren in 1960 of eerder)
  • donderdag 18 juni: 55 jaar en ouder (geboren in 1965 of eerder)
  • vrijdag 19 juni: 50 jaar en ouder (geboren in 1970 of eerder)
  • maandag 22 juni: 45 jaar en ouder (geboren in 1975 of eerder)
  • dinsdag 23 juni: 40 jaar en ouder (geboren in 1980 of eerder)
  • woensdag 24 juni: 35 jaar en ouder (geboren in 1985 of eerder)
  • donderdag 25 juni: 30 jaar en ouder (geboren in 1990 of eerder)
  • vrijdag 26 juni: iedereen

Geef een reactie