Casa International vraagt bescherming tegen schuldeisers

Interieurketen Casa International heeft bij de rechtbank van Koophandel in Turnhout bescherming tegen schuldeisers gevraagd. Door de coronacrisis is het herstel dat de keten had ingezet, stevig onderuit gehaald.

Volgens topvrouw Giane Van Landuyt volstaat een schuldherschikking en is Casa niet van plan om winkels te sluiten of om personeel te ontslaan.

Casa International had in 2018 een nettoverlies van 19 miljoen euro terwijl de omzet 174 miljoen bedroeg. De familie Blokker is eigenaar van de keten en zij brachten begin 2020 69,5 miljoen euro vers kapitaal in. Het nieuwe strategische plan Casa 20.20 moest de keten ook commercieel weer op de rails zetten met een nieuwe huisstijl voor de inrichting van de winkels en een actieve inzet op e-commerce. Dat leek ook te werken. De omzet van Casa International steeg weer maar de tijdelijke sluiting voor covid-19 heeft die positieve evolutie opnieuw onderuit gehaald.

Allicht zal de familie Blokker opnieuw geld in het bedrijf stoppen en een schuldherschikking organiseren.

Casa heeft meer dan 500 winkels in acht landen en er werken 3100 mensen voor de keten. In onze regio zijn er winkels in Leuven, Diest, Kampenhout en Zaventem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.