Abdij Averbode heropent gastenkwartier vanaf 10 juli

De abdijgemeenschap van Averbode heropent vanaf vrijdag 10 juli het gastenkwartier in de abdij. Er gelden wel strikte regels en beperkingen.

De capaciteit van het gastenkwartier blijft beperkt tot zes kamers. Die zijn extra gepoetst en ontsmet. Ook de sleutel van de kamer wordt ontsmet.

Bij aankomst en bij het in- en uitchecken moeten de gasten een mondmasker dragen. Betalen doe je met Payconiq of via factuur en een overschrijving.

Aan de inkom staat alcogel. De paters vragen dat de gasten hun handen grondig ontsmetten telkens als ze het gastenkwartier binnen- en buiten lopen. Dat geldt ook voor de gastenrefter. In die refter krijgen de bezoekers een vaste plaats. Helpen bij het opdienen, het dekken van de tafels en de afwas moet nu even niet. Wie in het gastenkwartier verblijft, kan enkel het eigen sanitair gebruiken. Het gemeenschappelijk sanitair blijft gesloten. Ook de gastenliving op de vierde verdieping kan je nu even niet gebruiken om geen onnodige
samenscholing te creëren. Wie graag een abdijbiertje drinkt, kan dat in het abdijcafé waar je overdag terecht kan.

Gasten kunnen ook weer aan de liturgie van de abdijgemeenschap deelnemen maar plaatsnemen in
het koorgestoelte, bij de abdijgemeenschap, is voorlopig niet mogelijk. Je kan de kerkdiensten mee vieren vanop de banken in het midden van de kerk.

Als er een COVID-19-besmetting vastgesteld wordt bij een van de gasten, medebroeders of personeelsleden, dan worden de gasten onmiddellijk gevraagd om naar huis terug te keren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.