Jazzwood wordt uitgesteld naar 2021

De besmettingscijfers voor covid-19 blijven significant dalen maar dat brengt voorlopig weinig soelaas voor organisatoren van grotere events. De veiligheidsraad verbiedt grote evenementen nog steeds tot 31 augustus 2020. Tot die datum geldt een beperking tot 200 deelnemers en met afstandsregels.

De organisatoren van Jazzwood besluiten daarom om de tiende editie van het festival niet te laten doorgaan. Jazzwood stond op 22 augustus ingepland.

“We kunnen niet voorspellen hoe de situatie er zal uitzien eind augustus en onder welke voorwaarden er alsnog evenementen kunnen plaatsvinden. Hoe dan ook zal het niet ‘business as usual’ zijn en zullen er ingrijpende maatregelen gelden op het vlak van bezoekersaantallen, fysieke afstand en hygiëne. Ook al ondersteunen we deze gezondheidsmaatregelen volledig, toch zijn ze voor een festival als Jazzwood, met een bescheiden organiserend team, niet evident. Ze staan naar ons aanvoelen ook haaks op de ongedwongen, gemoedelijke en warme sfeer die kenmerkend is voor Jazzwood.”

De organisatoren nemen ook hun verantwoordelijkheid op tegenover de artiesten en alle medewerkers voor en achter de schermen. De gezondheid, veiligheid en het comfort van iedereen die betrokken is bij Jazzwood is – zoals steeds – een absolute prioriteit. Ze bekijken het uitstel ook als een opportuniteit om van deze jubileumeditie een prachteditie te maken. Die zal in principe plaats vinden op 21 augustus 2021 in het Chartreuzenbos. Allicht blijft ook het programma behouden. Dat betekent dat Els Artois het festival opent.

Geef een reactie