Politie betrapt bestuurders onder invloed van drugs in Scherpenheuvel-Zichem

De controlemaatregelen in het kader van de inperking van covid-19 zijn geen specifieke opdracht meer en maken al een tijdje deel uit van de routinecontroles die de politie rapporteert.

Dat blijkt ook duidelijk uit de vaststellingen. Drugs komen weer nadrukkelijk in beeld, een probleem waar onze regio blijft mee kampen.

Vorige vrijdag omstreeks omstreeks 17.30 uur werd in de Veststraat in Scherpenheuvel-Zichem een bestuurder uit het verkeer gehaald. De 24-jarige man uit Kontich legde een positieve speekseltest (drugs) af. Bij verdere controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Het voertuig dat hij bestuurde bleek niet gekeurd te zijn en was sinds 2018 niet meer geldig verzekerd. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Op zaterdag 30 mei omstreeks 17.00 uur werd op de Tiensestraat in Scherpenheuvel-Zichem een bestuurder uit het verkeer gehaald. De 24-jarige man uit Aarschot legde een positieve speekseltest (drugs) af. Bij verdere controle bleek de man nog in het bezit te zijn van drugs. Het rijbewijs van de man werd onmiddellijk ingetrokken.

Geef een reactie