Vanaf maandag kan je opnieuw ijsjes likken in de Lekdreef

De veiligheidsraad zette woensdag het licht op groen voor de zogenaamde ambulante handel. Onder meer afzonderlijke voedingskramen en foodtrucks kunnen daardoor, vanaf maandag 11 mei, opnieuw aan de slag. Maar ook de ijskarren mogen weer open.

Averbode is zowat het epicentrum van ijslikkend Vlaanderen en daar werd meteen alles in gereedheid gebracht om het ijs weer aan de man en vrouw te brengen. De burgemeesters Manu Claes van Scherpenheuvel-Zichem en Fons Verwimp van Tessenderlo maakten afspraken om al dat gelik in veiligheid te laten gebeuren.

Maandagochtend zetten stadsarbeiders nadarafsluitingen klaar. Die moeten garanderen dat de fysieke afstand van 1,5 meter mee gehandhaafd wordt. Om die opstelling mogelijk te maken zullen de ijskarren pas vanaf 14 uur aan hun eerste ijsverkoopdag sinds zeven weken kunnen beginnen. De uitbaters van de ijskarren moeten hun klanten er attent op maken dat ze de covid-19 maatregelen respecteren. De politie zal overigens ook controles doen.

One comment

  • Pfffft de andere Horecazaken mogen het het nog vergeten al kunnen die ook vanop een terras perfect met de nodige veiligheidsmaatregelen een drankje aanbieden , maar ja ,,,,,,, we zullen en kunnen niet anders zeker waarschijnlijk Maar we blijven positief en blijven hopen 🙂

    Met vriendelijke groeten.

Geef een reactie