Inwoners van Halen krijgen volgende week al tweede mondmasker in de bus

Foto: stad Halen

In Halen hebben alle inwoners deze week een mondmasker in de bus gekregen. Dat werd mogelijk door een goede samenwerking tussen medewerkers van de stad en een groep vrijwilligers van het platform halen Helpt.

De logistieke voorbereiding gebeurde door de medewerkers van de stad. Zij hebben briefomslagen klaar gemaakt met een handleiding voor een correct gebruik van het masker en een begeleidende brief. De omslagen werden per straat klaar gelegd. De verdeling ervan gebeurde via de vrijwilligers van Halen Helpt! En daar kwam veel creativiteit bij te pas. Te voet, op het skateboard, op de step of met de fiets, alle middelen werden gemobiliseerd om de maskers tijdig in de bussen te krijgen. Burgemeester Erik Van Roelen is in zijn nopjes. Meer dan zeventig mensen kwamen helpen om de maskers te bussen. De burgemeester wil dat kunstje overigens volgende week al over doen om zo iedere inwoner al een tweede masker te bezorgen.

Geef een reactie