Sint Leonardus Zoutleeuw krijgt 4,7 miljoen euro voor bouw nieuwe middenschool

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert bijna 8 miljoen euro in 12 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. “Ook al staan in deze coronatijden vele klaslokalen leeg, we blijven investeren in onze schoolgebouwen”, zegt Weyts. “Vlaanderen investeert deze regeerperiode drie miljard euro in schoolinfrastructuur.”

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Dat brengt het totale investeringsbudget voor scholenbouw op drie miljard euro. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

Weyts heeft in de maand april via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 7.907.422 euro geïnvesteerd in 12 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant.  Zeven Vlaams-Brabantse scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro. Het Sint-Leonardusinstituut in Zoutleeuw is echter de grote slokop. Daar kunnen ze rekenen op 4,7 miljoen euro voor de afbraak van bestaande gebouwen van de middenschool en de bouw van een nieuwe middenschool.

In Tienen krijgen VIA-2 en VIA-3 een subsidie van 20.762,76 euro voor de verbouwing van een kelderverdieping en een refter. In Aarschot kan de vrije basisschool Pastoor Dergent rekenen op 33.496,64 euro voor de bouw van een nieuwe sanitaire blok.

Geef een reactie