Toestand van ex-burgemeester Kortenaken evolueert gunstig

Op de coverfoto: Patrick Vandijck voerde tijdens de vorige parlementsverkiezingen campagne in Diest-samen met onder meer schepen Pascale Vanaudenhove

Ex-burgemeester en gemeenteraadslid in Kortenaken Patrick Vandijck ligt al enkele weken met zware covid-19 in het ziekenhuis. De familie kiest ervoor om zijn toestand publiek bekend te maken en post regelmatig updates over de evolutie van zijn gezondheid. Het gaat ondertussen ook de goede richting uit met de gezondheid van de politicus. Het verhaal toont aan hoe zwaar het virus kan uithalen maar het geeft ook de onzekerheid aan waarmee de familie achter blijft. Momenteel is er immers geen bezoek mogelijk in de ziekenhuizen. Patiënten moeten hun gevecht alleen leveren en de familie is afhankelijk van het nieuws dat ze telefonisch kunnen krijgen.

Patrick Van Dijck werd midden april in het ziekenhuis opgenomen met ernstige klachten die op covid-19 wezen. De politicus moest beademd worden en werd in coma gebracht. Op 28 april meldde dochter Francesca Vandijck: “Ze hebben ons vandaag laten weten dat papa zijn toestand voorzichtig positief is. Elke dag een klein stapje vooruit.”

Die kleine stapjes worden gelukkig ook werkelijkheid voor de ex-burgemeester. Dochter Francesca laat op 2 mei weten dat de toestand van haar vader stabiel is: “Papa zijn toestand is momenteel stabiel. Hij is nog steeds in coma maar zijn longen zijn wel beter. We hopen dat hij snel ontwaakt.”

Vorige maandag 4 mei meldde Francesca Vandijck dat haar vader uit coma was en niet meer beademd werd: “Wij kregen net het nieuws dat papa uit de coma is en hij ligt ook niet meer aan de beademing. Het is nog een lange weg maar momenteel ziet het er positief uit. Laat ons hopen dat dat zo blijft!”

De versoepeling die de veiligheidsraad heeft bekend gemaakt en die ingaat op 10 mei, betekent niet dat het virus weg is. Afstand houden en een goede handhygiëne blijft ook na 10 mei nog steeds de basis om te vermijden dat je ernstig ziek wordt.

Geef een reactie