Beslissing veiligheidsraad heeft gevolgen voor wielerwedstrijd DDHH2020

De beslissing van de veiligheidsraad om alle competities op te schorten tot minstens 31 juli 2020, heeft impact op de wielerwedstrijd Dwars door het Hageland (DDHH2020). Organisator Nick Nuyens stuurde deze week nog aan proefballonnetje de ether in. Hij wil de vier nog resterende wedstrijden van de Bingoal Cycling Cup bundelen in een rittenkoers met manches van ongeveer 150 kilometer. Naast DDHH2020 zullen de Schaal Sels, Koolskamp Koers en de Memorial Rik Van Steenbergen daar deel van uit maken.

Nuyens mikte op een datum in juli of augustus en daar heeft hij ook een goede reden voor. Zijn wedstrijden zijn een uitstekende voorbereiding voor de Worldtour die in principe in augustus kan starten. De UCI laat wedstrijden van het niveau van de Bingoal Cycling Cup in principe toe vanaf 1 juli 2020 maar de veiligheidsraad trekt daar dus gedeeltelijk een streep door.

Augustus zou dus nog wel kunnen en Nuyens heeft daar een evidente opportuniteit. Op 23 augustus staat de Schaal Sels namelijk nog op de kalender. Dat zou dus het ankerpunt kunnen zijn om de rittenkoers rond uit te bouwen.

Geef een reactie