Stad Leuven schakelt taxi’s in om moederdaggeschenken thuis te bezorgen

De veiligheidsraad zal ten vroegste op maandag 11 mei de heropening van de winkels toelaten. Dat is een streep door de rekening van alle handelaars die geschenken voor moederdag verkopen. Om dat enigszins te compenseren gaat de stad Leuven taxi’s inschakelen die de geschenken thuis kunnen bezorgen bij de mama’s. Dat kan in Leuven maar ook in alle deelgemeenten.

De samenwerking geldt voor alle handelaars, ook voor bloemenwinkels bijvoorbeeld. Zij kunnen een beroep doen op taxidiensten om bestellingen te leveren aan particulieren in Leuven en de deelgemeenten. In overleg met de taxisector en de fietstaxi’s werd een vast tarief voor de leveringen afgesproken. De stad neemt de kosten hiervoor op zich. 

Vlotte levering

Om een vlotte levering mogelijk te maken, krijgen de taxichauffeurs tijdelijk toegang tot straten waar anders venstertijden gelden. Zij leveren het pakje af bij de bestemmeling met respect voor alle opgelegde maatregelen. De taxisector kreeg rake klappen door de gevolgen van social distancing. Ze kunnen hun activiteiten ook niet online voortzetten of hun aanbod aanpassen. Op deze manier maken zij nu samen met de handelaars en de stad mogelijk dat mama’s in Leuven toch een fijne verrassing kunnen krijgen.

Bestellen

Klanten bestellen rechtstreeks bij de handelaar. Die neemt vervolgens voor de levering contact op met stad Leuven. Dat kan op donderdag 7 mei, vrijdag 8 mei en zaterdag 9 mei via van 9 tot 17 uur.  Via een beurtrol krijgen de taxi’s bericht over pakjes of bloemen die zij kunnen vervoeren. De pakjes worden meteen opgehaald bij de handelaars door de taxibedrijven, en geleverd op moederdag. Bij de bloemenwinkels worden de boeketten zondag opgehaald en direct afgeleverd bij de bestemmeling. 

Geef een reactie