Parkeerverbod in kernwinkelgebied en betalend parkeren opnieuw verplicht in Diest

In principe laat de veiligheidsraad vanaf maandag 11 mei toe dat de meeste handelszaken weer open kunnen. De modaliteiten waaronder dat mag gebeuren zullen pas morgen woensdag duidelijk zijn. Het stadsbestuur van Diest anticipeert vandaag reeds op die eventuele heropening. Er komt een tijdelijk beperkt parkeerverbod in enkele straten van het kernwinkelgebied en het betalend parkeren wordt opnieuw geactiveerd.

Parkeerverbod kernwinkelgebied

Het stadsbestuur besliste om vanaf 11 mei een tijdelijk parkeerverbod toe te passen in enkele straten van het kernwinkelgebied. Op die manier willen ze de afstand tussen de (eventueel) wachtende mensen voor een winkel en de mensen die passeren, groter maken.

Het parkeerverbod geldt van maandag 10 uur tot zaterdag 18 uur in volgende straten:

  • Hasseltsestraat (vanaf Sint-Annastraat), de parking aan AZ Diest blijft wel open
  • Botermarkt
  • Koning Albertstraat tot aan KBC

Het is wel toegelaten om even stil te staan om een geplaatste bestelling bij een winkel of horeca af te halen. Eveneens worden er op verschillende locaties in deze zone een aantal extra zebrapaden met gele belijning aangelegd, om het oversteken van en naar de brede stoep veiliger te organiseren.

Heropstart betalend parkeren 

Om de parkeerstroom beter te geleiden, wordt in navolging van bovenstaande beslissing, het betalend parkeren na 8 weken opnieuw opgestart. Het betalend parkeren werd stopgezet als comfortmaatregel voor de thuiswerkers en zorgverstrekkers en als veiligheidsmaatregel voor de parkeerwachters zelf.

Aangezien we nu in een fase van heropstart zijn beland, worden de parkeermeters en parkeerapp’s vanaf maandag 11 mei opnieuw geactiveerd. In de parkeerzones wordt er deze week een flyer bedeeld en op de parkeermeters zal dit ook aangeduid staan. 

Geef een reactie