Burgemeester Claes wil ook geen individuele bedevaarders in Scherpenheuvel

Pastoor-deken van Scherpenheuvel Luc van Hilst meldde eerder deze week al dat alle groepsbedevaarten naar het Mariaoord in de maanden mei en juni niet mogen doorgaan. Het gaat over meer dan 150 initiatieven. Pastoor Van Hilst liet echter uitschijnen dat hij naar een oplossing zocht voor de individuele bedevaarders. Zij zouden de gelegenheid moeten krijgen om in de basiliek te bidden en een kaars te offeren.

Burgemeester Manu Claes heeft daar echter duidelijk een andere mening over. “Wij raden individuele bedevaarders aan om niet naar Scherpenheuvel af te zakken en hun bedevaart uit te stellen tot coronavrije tijden. Als je met de wagen op bedevaart komt, maak je sowieso een niet essentiële verplaatsing”, zegt Claes.

Burgemeester Claes baseert zich op dezelfde redenering die ook al door de kustburgemeesters werd uitgesproken. De horecazaken in Scherpenheuvel zijn verplicht gesloten en er zijn geen openbare toiletten. Er zijn dus geen voorzieningen voor toeristen.

Claes vindt het ook geen goed idee dat individuele bedevaarders in de basiliek zouden gaan bidden. De toegang tot de basiliek is beperkt. Op het domein rond de basiliek is enkel de hoofdingang open. Een steward zal daar toezien dat de richtlijnen gerespecteerd worden. Die houden onder meer in dat fietsers afstappen en dat de sociale afstand behouden blijft. Claes benadrukt dat ook de politie toezicht zal houden op de sociale afstand.

Digitale oplossingen

Bedevaarders die in de meimaand toch een speciale intentie hebben kunnen online een kaarsje laten branden bij Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel via de website http://www.scherpenheuvel.be/nl/brand-een-kaarsje. Je kan ook mailen naar pastoor@scherpenheuvel.be of bellen naar de pastorie 013 35 56 61.

EclipsTV zendt in de maand mei dagelijks de rozenkrans uit om 9 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.