Jan Konings volgt Jan Vanhauwere op als korpschef van zone Demerdal

Commissaris Jan Konings is door de politieraad voorgedragen als korpschef van de lokale politie Demerdal-DSZ.

Vanaf 1 mei 2020 zal Jan Konings door de politiezone Leuven afgevaardigd worden naar de PZ Demerdal-DSZ. Dat laat de nieuwe korpschef toe om zich voor te bereiden terwijl huidig korpschef Jan Vanhauwere nog aanwezig is.

De officiële aanstelling en eedaflegging kan pas plaats vinden op een volgende politieraad, nadat het KB over de aanstelling van commissaris Konings wordt gepubliceerd in het staatsblad. In afwachting zal Jan Konings vanaf 1 juni 2020 als waarnemend korpschef in plaats gesteld worden.

Jan Konings is geboren in Scherpenheuvel-Zichem en liep middelbare school in Diest. Na zijn studies aan de KU Leuven startte hij zijn loopbaan als inspecteur bij de lokale politie Demerdal-DSZ. Hij werkte als commissaris bij de lokale politie Antwerpen en bij de lokale politie Leuven.

Jan Vanhauwere gaat op 1 juni 2020 met pensioen. Hij is 65 jaar.

Geef een reactie