Muziekleraars KSD bewijzen talent met erg mooie cover van See you again

Op een moment dat iedereen in zijn kot moet blijven komt ook heel wat talent bovendrijven. De leerkrachten muziek van scholengroep KSD bijvoorbeeld, maakten een keitof filmpje waarin ze een boodschap voor de leerlingen verbergen. “Samen komen we er wel”, zingen ze. En ze geven tegelijkertijd ook aan dat ze hun leerlingen wel missen. Het filmpje werd overigens gemaakt met volledig respect voor de opgelegde sociale afstand. De drie dames zingen ieder van uit hun eigen kot maar er werd ook wel wat montage in gestopt met grappige fragmenten vanuit de huiskamer.

Je kan verder lezen na het filmpje

See you again

De drie leerkrachten, Lara Hoeyberghs, Evi Bex en Griet Renaerts, hadden het zichzelf makkelijk kunnen maken maar zo steken ze duidelijk niet in mekaar. Ze leggen de lat bijzonder hoog met de keuze van See you Again, een nummer dat een soort dubbelleven leidt omdat er een rapversie en een niet-rapversie van bestaat. In de gewone versie drijft de overigens erg mooie compositie op de stem van Charlie Puth en die heeft een bijzonder breed bereik. Charlie schreef het nummer voor een vriend die overleed. Als hij het nummer live zingt, schuift hij wat aan de kant op zijn pianokrukje. Dat zou hij doen omdat zijn vriend er dan virtueel bij kan komen zitten en kan mee zingen.

Je kan verder lezen na het filmpje

In de rapversie geeft Wiz Khalifa een speciale twist aan het nummer. Die versie kraakte nogal wat records op Youtube maar ze werd helemaal legendarisch toen het duo See you again live bracht op de Kobe Bryant Tribute in het stadion van de LA Lakers.

Je kan verder lezen na het filmpje

De dames van KSD zijn dan ook niet bepaald de eersten de besten. KSD speelt nogal met het woord talent en dat is hier zeker op zijn plaats.

Lara Hoeyberghs is lead vocaliste bij nogal wat uiteenlopende muziekprojecten. Je kan haar, na de corona-lockdown, bezig zien bij onder meer Flinter, Les Chouettes, Daisy&TheDiamonds en The Jazzoline Orchestra. Met Les Chouettes, een project waarin Lara met Jolien Thijs en Marijke Hulsmans de beste retromuziek weer ziel geeft, hebben ze alvast een boodschap klaar voor de muziekliefhebbers.

Je kan verder lezen na het filmpje

Lara is overigens niet alleen thuis in retromuziek. Met Daisy&theDiamonds is ze een van de meest opvallende stemmen die je in het coverbandcircuit kan gaan beluisteren maar Lara heeft ook de juiste présence om een zaal in te pakken. Einde vorig jaar speelden ze in Het Gemeentehuis in Rillaar. Lara zong er zowat het schuim van de fris getapte pinten af en de klanten van het populairste café van Rillaar en omstreken gingen stevig uit de bol.

Je kan verder lezen na het filmpje

Evi Bex is de oprichtster en de dirigente van Popkoor Vocalicious. Dat koor vierde in principe dit jaar het tienjarig bestaan. De koorleden hadden zich al enkele maanden de pleuris geoefend voor een grote show die ze tweemaal zouden opvoeren. De voorstellingen daarvoor waren al wekenlang uitverkocht maar corona besliste er anders over. De show is ondertussen uitgesteld naar vrijdag 2 juli 2021 en zondag 4 juli 2021.

Je kan verder lezen na het filmpje

Ook Griet Renaerts is een erg bekende naam in de wereld van de koren. Ze dirigeert nogal wat kinder- en volwassenenkoren maar Griet heeft ook een reeks opnames gemaakt voor radio en tv. Ze trad onder meer op met Up with people, Stef Bos en Dana Winner. Griet stond ook het podium in Vorst Nationaal, bij het Europees muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt en in Carolus-Borromeuskerk.

Geef een reactie